Διαβάστε επίσης
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

facebook_icon

Σύνδεση στο forumclimax

Αναζήτηση
Χρήστες
Έχουμε 36 επισκέπτες συνδεδεμένους
Αρχική Γνωρίστε μας Ποιοι είμαστε

Αριθμός Εθνικού Μητρώου και Μητρώου Περιφερειακών Ενοτήτων Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας ιδιωτικού τομέα μη κεροδσκοπικού χαρακτήρα:

09311ΦΣΕ12014Ο67Ν 1148

Αριθμός Ειδικού Μητρώου Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

09311ΦΣΕ12014Ο67Ν 1032

 2021 - 2023

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: Αγγελική Μενεδιάτου
Γραμματέας: Γιώτα Ανδρώνη
Ταμίας: Χριστίνα Κορολή

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Δήμητρα Τσώλα
Αντιπρόεδρος: Κατερίνα Σταύρου
Γραμματέας: Δημήτρης Κανελλόπουλος

Οι εκλογές του 2021 πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά διαδικτυακά λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία COVID-19 και για να μπορέσουνε να συμμετέχουν μέλη μας από όλη την Ελλάδα.

Η ψηφιακή ψηφοφορία διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία της Ελληνικής Εταιρείας Ηλεκτρονικών Ψηφοφοριών, electobox secure online voting

 

 

2019 - 2021

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: Αγγελική Μενεδιάτου
Γραμματέας: Γιώτα Ανδρώνη
Ταμίας: Χριστίνα Κορολή

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Πρόεδρος: Δήμητρα Τσώλα
Αντιπρόεδρος: Ιωάννα Μπαϊλη
Γραμματέας: Δημήτρης Κανελλόπουλος

2017 - 2019

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: Αγγελική Μενεδιάτου
Γραμματέας: Γιώτα Ανδρώνη
Ταμίας: Χριστίνα Κορολή

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Πρόεδρος: Δήμητρα Τσώλα
Αντιπρόεδρος: Κατερίνα Σταύρου
Γραμματέας: Δημήτρης Κανελλόπουλος

 

2015 - 2017

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: Αγγελική Μενεδιάτου
Γραμματέας: Γιώτα Ανδρώνη
Ταμίας: Δημήτρης Κανελλόπουλος

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Πρόεδρος: Δήμητρα Τσώλα
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Πλούμης
Γραμματέας: Γιάννα Μπαϊλή

 

2013-2015 (έκτακτες εκλογές)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: Αγγελική Μενεδιάτου
Γραμματέας: Γιώτα Ανδρώνη
Ταμίας: Δημήτρης Κανελλόπουλος

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

Πρόεδρος: Ελένη Ζάχαρη
Αντιπρόεδρος: Δήμητρα Τσώλα-Γιαννατσή
Γραμματέας: Ελένη Διαμαντή
 
 

2012-2014

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: Αγγελική Μενεδιάτου
Γραμματέας: Γιώτα Ανδρώνη
Ταμίας: Δημήτρης Τερζής
Μέλος: Δημήτρης Κανελλόπουλος
Μέλος: Δημήτρης Στάϊκος

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Ελένη Ζάχαρη
Αντιπρόεδρος: Δήμητρα Τσώλα-Γιαννατσή
Γραμματέας: Μαίρη Ρήγα 
 
 

2010-2012

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόεδρος: Αγγελική Μενεδιάτου
Γραμματέας: Δημήτρης Τερζής
Ταμίας: Βασίλης Περιβολάρης
Μέλος: Δημήτρης Κανελλόπουλος
Μέλος: Ελένη Κονδύλη

ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος: Ελένη Ζάχαρη
Αντιπρόεδρος: Μαρία Μεθενίτη
Γραμματέας: Δήμητρα Γιαννατσή-Τσώλα

 

Αν θέλετε να μας γνωρίσετε καλύτερα, παρακάτω θα βρείτε σύντομες πληροφορίες για κάποια από τα ιδρυτικά μέλη μας.

 Με λένε Αγγελική Μενεδιάτου, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συνέχισα μεταπτυχιακές σπουδές Κλινικής Ψυχολογίας (Master of Arts) στο University of Indianapolis. Από το 2004 διατηρώ ιδιωτικό γραφείο παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών (συμβουλευτική, ψυχοθεραπεία, επαγγελματικός προσανατολισμός). Είμαι επίσης εισηγήτρια σεμιναρίων της Ison Psychometrica. Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου , καθώς και International Affiliate του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου (APA). Το ενδιαφέρον μου για τις Διαταραχές Διάθεσης είχε αρχίσει από παλιά, στα πλαίσια των σπουδών και της πρακτικής μου. Ενδυναμώθηκε από την εμπειρία μου με τους θεραπευόμενους μου: έβλεπα ξανά και ξανά ότι μία "παράπλευρη απώλεια" για κάποιον με Διαταραχή Διάθεσης είναι η απομόνωση και η αίσθηση της έλλειψης ουσιαστικής κατανόησης από τον περίγυρο. H έννοια, η λειτουργία και η προσφορά των ομάδων αυτοβοήθειας μου ήταν ήδη γνωστές από την διεθνή βιβλιογραφία. Η ιδέα του Δημήτρη (Κανελλόπουλου) ήρθε την κατάλληλη στιγμή και σταδιακά με την βοήθεια του Βασίλη (Περιβολάρη) και των υπολοίπων, το ΜΑΖΙ πήρε σάρκα και οστά. Ανυπομονώ για όλα αυτά που μπορούμε να καταφέρουμε ΜΑΖI!


Δημήτρης Κανελλόπουλος. Ετών 42 παντρεμένος με δύο παιδιά. Αθήνα.
Στις αρχές του 2008 έψαχνα στο Internet να βρω μια σελίδα η οποία θα μπορούσε να με ενημερώσει για τις ψυχικές ασθένειες. Ήταν η πρώτη φορά στην ζωή μου που επισκέφτηκα κάποιον ψυχίατρο και η πρώτη φορά που δοκίμασα κάποια αγωγή με αντικαταθλιπτικά. Μέχρι τότε στηριζόμουνα στα ηρεμιστικά. Σε ένα σχετικό forum βρήκα ανθρώπους με κοινά προβλήματα και ενδιαφέροντα. Στην πορεία του χρόνου συναντήθηκα με κάποιους από αυτούς και είδα την πολύ μεγάλη ανάγκη μας για προσωπική επαφή και αλληλοβοήθεια. Γεννήθηκε στο μυαλό μου η ιδέα της σύστασης μιας ομάδας που θα μπορούσε λίγο πιο οργανωμένα να μας βοηθήσει.
Το συζήτησα με την Αγγελική (Μενεδιάτου) και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην σύσταση του συλλόγου. Στην πορεία, συνάντησα και τον Βασίλη (Περιβολάρη), ο οποίος μας βοήθησε ακόμη περισσότερο έτσι ώστε σήμερα να φτάσουμε με την βοήθεια όλων σας εδώ που είμαστε σήμερα. Τα προβλήματά μου συνεχίζονται αλλά επιβιώνω και καταφέρνω να τα ξεπερνάω. Είναι σημαντικό για εμένα να γνωρίζω ότι υπάρχετε όλοι εσείς και ΜΑΖΙ μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας.


Με λένε Δημήτρη Τερζή, είμαι 36 ετών και Υδροχόος. Αν και ζώδιο του αέρα, η φοβία μου για τα αεροπλάνα με έφερε στο κατώφλι του ψυχιάτρου. Εκεί διαπίστωσα τελικά ότι το πρόβλημα δεν ήταν τα αεροπλάνα αλλά ο γενικότερος φόβος μου για το θάνατο.
Βλέπετε είχε φροντίσει γι' αυτό και ο καρκίνος του θυρεοειδούς που με συνάντησε στα 26 μου χρόνια. Αλλά τότε δεν είχα δώσει σημασία. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, τον είχα περάσει με την αφέλεια που θα περνούσα μια γρίπη. Αλλά αυτό το πράγμα δούλευε υπόγεια...
Από τότε που συνειδητοποίησα το φόβο μου για το θάνατο, παλεύω να ζήσω τη ζωή μου όσο καλύτερα μπορώ. Δουλεύω ως δημοσιογράφος (δεν είμαι ούτε αλήτης, ούτε ρουφιάνος), είμαι παντρεμένος εδώ και 8 χρόνια και πλέον γελώ συχνότερα από το παρελθόν... Το ιατρικό μου βιογραφικό είναι γεμάτο από περιπέτειες....αλλά από τη στιγμή που ΖΩ και είμαι ΚΑΛΑ, είμαι ΕΔΩ. Και θα παραμείνω... Παλεύω να ζήσω τη ζωή μου όσο καλύτερα μπορώ. Θέλω να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο...γι' αυτό είμαι ΜΑΖΙ σας!


Με λένε Ελένη Κονδύλη, είμαι αραβολόγος και συγγραφέας, εργάζομαι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στην πολυετή διδακτική μου πείρα, θαύμασα ανθρώπους που με σωματική ή ψυχική ασθένεια, κατάφεραν να κάνουν τόσα όσα και ο μέσος όρος των υποτιθέμενων μη-πασχόντων. Συνδέθηκα με βαθιά φιλία μέσω διαδικτύου με ένα άλλο μέλος του συλλόγου με διπολική διαταραχή, και διαπίστωσα ακόμη μια φορά πως εμείς οι άνθρωποι, άλλοτε είμαστε πιο δυνατοί κι άλλοτε πιο ευάλωτοι, μα η ανθρωπιά μέσα μας είναι αυτό που μας ενώνει όλους. Παράλληλα, έχω μέλη της οικογένειάς μου με ιδιαίτερα προβλήματα και θεωρώ πως όλοι μας πρέπει να πιστεύουμε στην ισότητα, την αλληλοεκτίμηση, τη συνεργασία μεταξύ μας. Το "σήμερα εσύ, αύριο εγώ",  ας μην το ξεχνάμε κι ας βοηθάμε ο ένας τον άλλον.


Μεθενίτη Μαρία, 28 ετών, βιβλιοθηκονόμος. Η ευαισθητοποίησή μου σε ότι αφορά το σύλλογο, προήλθε από προσωπική εμπειρία. Η προκατάληψη και ο στιγματισμός στις ψυχικές ασθένειες, συνήθως μας αποτρέπουν από την αναζήτηση του κατάλληλου ειδικού. Ο ψυχικός πόνος και τα αδιέξοδα που μας περιβάλλουν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή, ας μην είμαστε άλλο αμέτοχοι.


Αργυρώ Μορφίδου: γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι απόφοιτη της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής, του Τμήματος  Διατροφής και Διαιτολογίας  του Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Διετέλεσα την πρακτική μου άσκηση στο Διαιτολογικό Κέντρο της Δρ. Χασαπίδου Μαρίας όπου και ασχολήθηκα με τη μελέτη και τον προσδιορισμό του οξειδωτικού στρες. Είμαι Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων-Τεχνολόγων Διατροφής καθώς και του Ελληνικού ιδρύματος Γαστρεντερολογίας & Διατροφής. Από το 2001 έως και σήμερα έχω λάβει μέρος σε μια σειρά από επιμορφωτικά σεμινάρια πάνω στην επιστήμη της Διατροφής. Στα πλαίσια των σπουδών μου συμμετείχα στην εκπόνηση εργασίας που ανέλυε τον ουσιώδη ρόλο και επίδραση της διατροφής στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Η έρευνα μου πάνω στο θέμα και η αναφορά αυτής στα πλαίσια διδασκαλίας, στάθηκε η αφορμή για την γνωριμία μου με ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου αλλά και για την μετέπειτα συμμετοχή μου στην ίδρυση του.


Ονομάζομαι Δήμητρα Τσώλα και ζω στην Αθήνα. Έχω σπουδάσει ψυχολογία, έχω κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία (Master of Arts) και διατηρώ ιδιωτικό γραφείο. Η κλινική μου εμπειρία με την κατάθλιψη και τη θεραπεία της ξεκινά από το 1994 που έκανα την πρακτική μου άσκηση στο τμήμα οξέων περιστατικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Έκτοτε, είτε στην πρακτική μου, είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας έχω έρθει σε επαφή με άτομα που πάσχουν από ήπια μέχρι σοβαρή και χρόνια κατάθλιψη. Πολλές φορές έχω νιώσει κι εγώ η ίδια άγχος, κατάθλιψη ή τάση για απομόνωση εξαιτίας της δουλειάς μου. Κι επειδή ο πόνος και η απώλεια είναι αναπόφευκτα κομμάτια της ζωής, κάποια στιγμή με αφορμή το θάνατο ενός αγαπημένου μου προσώπου έκανα προσωπική ψυχοθεραπεία. Στην αρχή ήμουν διστακτική, αισθανόμουν ντροπή να είμαι εγώ η ασθενής και φυσικά έπρεπε να ξεπεράσω και την αίσθηση ανωτερότητας που διακρίνει πολλούς ψυχολόγους όσον αφορά την προσωπική τους ανάγκη για θεραπεία. Τα οφέλη όμως της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας ήταν σημαντικά όχι μόνο για τη συναισθηματική μου ισορροπία αλλά και για τη γενικότερη εμπειρία της κατάθλιψης όπως τη βιώνω ξεχωριστά για κάθε πελάτη μου. Η γνωριμία μου και η φιλία μου με την  Αγγελική Μενεδιάτου αποτέλεσε την ευκαιρία να είμαι κι εγώ ΜΑΖΙ σας και να προσπαθήσουμε ΜΑΖΙ για ένα πιο φωτεινό μέλλον.


Ονομάζομαι Κοντογιώργου Ιωάννα. Είμαι Κοινωνική Λειτουργός και εργάζομαι στο Κέντρο Παιδιού-Εφήβου-Οικογένειας "Άνιμα". Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο ΤΕΙ Κοινωνικής Εργασίας Αθήνας και εκπαιδεύομαι στην Θεωρία Συστημάτων Οικογένειας (Bowen Theory). Η ιδέα της δημιουργίας ενός συλλόγου που αφορά τις διαταραχές διάθεσης, θεωρώ ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά τόσο στον πληθυσμό που απευθύνεται, όσο και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης. Ως ειδικός ψυχικής υγείας πιστεύω ότι είναι μια αξιόλογη προσπάθεια που αξίζει να την αγκαλιάσουμε.