Διαβάστε επίσης
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com

facebook_icon

Σύνδεση στο forumclimax

Αναζήτηση
Χρήστες
Έχουμε 44 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

Οι ομάδες αυτό-βοήθειας έχουν τους εξής βασικούς στόχους:

1.    Να ενισχύσουν και να ενθαρρύνουν τα μέλη να ανακτήσουν τον έλεγχο και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και των σχέσεων τους.

2.    Να παρέχουν ένα σύστημα – περιβάλλον συναισθηματικής στήριξης, το οποίο μειώνει την απομόνωση και την αποξένωση, μετριάζει την απόγνωση και αυξάνει την αισιοδοξία, την προσωπική ευθύνη και την αποδοχή του εαυτού.

3.    Να βοηθήσουν τα μέλη να αντλούν μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση από την ζωή παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τις απογοητεύσεις και τις αναποδιές της.

4.    Να βοηθήσουν τα μέλη να μάθουν και να εξασκήσουν νέους, πιο αποτελεσματικούς και ικανοποιητικούς τρόπους να σχετίζονται με τους άλλους.ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟ-ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ:

Δεν είναι θεραπεία.

Δεν είναι μέρος για διάγνωση ή αντικατάστατο οποιαδήποτε θεραπείας.

Δεν είναι πρόγραμμα βασισμένο στις αρχές των «12 βημάτων» (12-step group, παράδειγμα οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί ). Το Μαζί πρεσβεύει ότι ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του την γνώση και την ικανότητα να βρει το προσωπικό του μονοπάτι προς την «ίαση». Οι ομάδες λοιπόν δεν στηρίζονται σε καμία συγκεκριμένη θεωρητική προσέγγιση, πέραν της διαπιστωμένης αξίας της αλληλοβοήθειας και της αλληλο-υποστήριξης μέσα σε ένα ασφαλές και μη-κριτικό περιβάλλον.

Δεν είναι διάλεξη ειδικών.

Δεν είναι μέρος αυτό-λύπησης. Είναι συνάντηση αισιοδοξίας με εστιασμό στην αλληλοβοήθεια, την ελπίδα και την ενθάρρυνση.